2009
Főoldal
A csapat
NaplĂłk
Térkép
Képgalériák 2009
Kapcsolat

Az expedició kapcsolattartója és sajtófőnöke

Vincze Szabolcs
06-20-3757699
e-mail

Már Katmanduban van az expedíció, szombaton indulhat a hegyre

A „Magyarok a világ nyolcezresein”-expedíciósorozat április 14-én reggel indult el Ferihegyről. Az úti cél a 8156 méter magas Manaslu, az egyik legnehezebben megmászható nyolcezres hegy. A négy magyar alpinista jelenleg Nepál fővárosában, Katmanduban tartózkodik.

Kollár Lajos, az expedíció vezetőjének elmondása szerint a papírmunka rendben halad, Ang Rita sherpa segítőivel jó az együttműködés. A csúcsengedélyek ügyében a Kollárból, Erőss Zsoltból, Dr. Szabó Leventéből és Barna Dánielből álló csapat április 17-én megy bejelentkezni a Turisztikai Minisztériumba.

Az előzetes számítások szerint 18-án, szombaton már el tudnak indulni az alaptábor felé.


Első jelentés (Kollár Lajos, 04. 16. 18:58, Katmandu)
 
"Kiváló utazásban volt részünk, Bahrain-ban egy éjszakát töltöttünk szállodában, így pihenten indultunk tovább és 15-én, helyi idő szerint du. 3-kor érkeztünk Katmanduba. A legnagyobb csodálatunkra minden csomagunk egy kupacban megérkezett, sértetlenül!

Ang Rita sherpa segítői a reptéren vártak és 1 óra múlva beérkeztünk Katmandu Thamel nevű belvárosában lévő szállodánkba.

Pihenés, vacsora és alvás. Ma reggel megbeszéltük a továbbiakat, kifizettük a pénz nagy részét, megismertük szakácsunkat és a konyhafiút, kiválogattuk a főbb élelmiszereket. Úgy tűnik elég jól tudunk együttműködni, az iroda emberei mindenben az előzetesen megbeszélteket követik. Holnap bejelentkezésre megyünk a Turisztikai Minisztériumba a csúcs és egyéb engedélyek ügyében, majd csomagolás és holnapután, 18.-án elindulunk a Manaslu alaptábora felé.

A hírek szerint ott meg minden nyakig hóban van."

Partneroldalak:


Manaslu hĂ­rek

Az expedĂ­ciĂł Katmanduban
2009-05-31
Az expedĂ­ciĂł kĂŠt nap mĂşlva elĂŠri Katmandut
2009-05-27
A expedĂ­ciĂł mĂĄr Katmandu felĂŠ tart
2009-05-24
Sikeres csúcsmászás után tragédia a Manaslun
2009-05-20

Dr. Szabó Levente blogja :


a Webbeteg portálonQualitis Kft.