2009
Főoldal
A csapat
NaplĂłk
Térkép
Képgalériák 2009
Kapcsolat

Az expedició kapcsolattartója és sajtófőnöke

Vincze Szabolcs
06-20-3757699
e-mail

Kedd hajnalban indul a csúcstámadás!

Valamelyest javult a helyzet, így a csapat bizakodva várhatja a csúcstámadást. Kedd hajnalban kezdhetik meg a 8156 magas Manaslu legmagasabb pontjának ostromát.

Bár a magashegyi táborokban álló sátrak sajnos használhatatlanok, a magyar hegymászóknak sikerült egy használható sátrat szerezniük a svájci csapattól a II-es táborban; illetve a háromtagúra olvadt, de roppant segítőkész orosz expedíciótól 7100 méter magasságban - az ő sátrukat azért nem temette be a hó, mert voltak benne ketten, akik a havazás alatt is takarították.

A csúcstámadás kedden hajnalban 8 órakor indul, az egyetlen, ami meghiúsíthatja a tervet, az elromló időjárás lehet. Mivel több ember tapossa majd a havat, ez nagy könnyebbség lehet az utolsó szakaszra.

Kollár Lajos jelentése:

"Kicsit jobb lett a helyzet, sikerült sátrat szerezni a II-es (svájciaktól) és holnapra egy a III-as táborban az oroszoktól, 7100 méteren. A csúcstámadás kedden hajnalban, pontosabban 2 óra körül indul, ha nem romlik el az idő, vagy nem lesz elviselhetetlen szél a gerincen, ill. a csúcsszakaszon. Úgy tűnik, a mi tervünk válik valóra mindenki számára, a keddi csúcstámadási lehetőség, de nagyobb a biztonság és a hótaposók száma. Még csak az kell, hogy holnap - minden szempontból - jó időjárási viszonyok legyenek, sőt holnapután sem árt a lejövetelhez. Nálunk nem olyan súlyos a helyzet, csak kényelmetlen. Nos, ezt most felejtsük el, arccal a csúcsnak!"

 

 

Partneroldalak:


Manaslu hĂ­rek

Az expedĂ­ciĂł Katmanduban
2009-05-31
Az expedĂ­ciĂł kĂŠt nap mĂşlva elĂŠri Katmandut
2009-05-27
A expedĂ­ciĂł mĂĄr Katmandu felĂŠ tart
2009-05-24
Sikeres csúcsmászás után tragédia a Manaslun
2009-05-20

Dr. Szabó Levente blogja :


a Webbeteg portálonQualitis Kft.