2009
Főoldal
A csapat
NaplĂłk
Térkép
Képgalériák 2009
Kapcsolat

Az expedició kapcsolattartója és sajtófőnöke

Vincze Szabolcs
06-20-3757699
e-mail

Az expedíció szerencsésen megérkezett az alaptáborba

A "Magyarok a világ nyolcezresein" Kollár Lajosból, Erőss Zsoltból, Dr. Szabó Leventéből és Barna Dánielből álló expedíciója vasárnap kora délután szerencsésen megérkezett a 8156 méter magas nepáli Manaslu alaptáborába.

A magyar hegymászók vasárnap helyi idő szerint 13 óra körül érkeztek meg a Manaslu 4860 méter magasan fekvő alaptáborába, melyet az utóbbi időszak havazásai miatt teljesen hó borít. A négytagú csapat felállította a sátrakat és üzembe helyezte az áramfejlesztőt.

Az alpinisták nem késlekednek, ma megkezdték az első tábor kiépítését, akárcsak tavaly a Makalun. Addig azonban hosszú a távolság, így valószínűleg a tábor kiépítése is lassabban haladhat, amire a hóviszonyok rátesznek még egy lapáttal. Mindenki egészséges, az expedíció érdemi része most következik.

Ha minden a tervek szerint halad, az expedíció május második felére kerülhet csúcstámadó helyzetbe, de az időjárás befolyásolhatja ezeket a döntéseket.

 

Kollár Lajos jelentése (Manaslu, alaptábor, 4860 m., 04.27)

"Vasárnap 13 óra körül megérkeztünk az alaptáborba, közel 1300 méter szintet jöttünk felfelé. Mindenki kidöglött rendesen. A képeken látszik, hogy az alaptábor nyakig hóban áll. Úgy állítottuk föl a sátrakat, mintha Grönlandon lennénk. Igazi sarkvidéki környezetben vagyunk, csak szép hegyek is vannak, meg hideg! Alaposan beöltözködtünk az első vacsorához és éjszakázáshoz. Ma reggeltől továbbépítettük a körletet és beüzemeltük az áramfejlesztőt. Holnap még fényképezgetés, pihengetés, majd holnapután - valószínűleg - irány az I.-es tábor. Jó nagy távolságot kell megtenni. Remélem az idő is jó lesz. Most nem panaszkodhatunk. Mindenki jól van, egészséges, a felmérések is ezt mutatják."

Partneroldalak:


Manaslu hĂ­rek

Az expedĂ­ciĂł Katmanduban
2009-05-31
Az expedĂ­ciĂł kĂŠt nap mĂşlva elĂŠri Katmandut
2009-05-27
A expedĂ­ciĂł mĂĄr Katmandu felĂŠ tart
2009-05-24
Sikeres csúcsmászás után tragédia a Manaslun
2009-05-20

Dr. Szabó Levente blogja :


a Webbeteg portálonQualitis Kft.