2009
Főoldal
A csapat
NaplĂłk
Térkép
Képgalériák 2009
Kapcsolat

Az expedició kapcsolattartója és sajtófőnöke

Vincze Szabolcs
06-20-3757699
e-mail

Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese!

 A "Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat szervezésében indult 2009-es Manaslu-expedíció elérte célját, hiszen 2009 május 19-én helyi (nepáli) idő szerint délelőtt 10 órakor Erőss Zsolt, hazánk legeredményesebb magashegyi hegymászója elérte a 8156 méter magas Manaslu főcsúcsát, amelyet később Barna Dánielnek is sikerült elérnie!

A kedvező időjárási előrejelzések után ma hajnalban indult csúcstámadási kísérlet sikerrel zárult. Erőss Zsolt nepáli idő szerint 10 órakor elérte a főcsúcsot, a "Rocky Summit"-ot. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a legtöbb hegymászó már nem mássza meg a legfelső szakaszt, ami egy kitett, veszélyes sziklás rész, hanem beérik egy alacsonyabb hellyel is.

Erőss Zsolt viszont nem így tett, ő valóban a Manaslu legmagasabb pontját érte el. Kollár Lajos expedícióvezető szerint Dr. Szabó Levente lemaradt, ő nem érte el a csúcsot, ellenben Barna Dánielnek sikerült követnie Zsoltot, és ő is elérte a Manaslu csúcsát.

Erőss Zsolt a Manaslu sziklacsúcsán

Ezzel a magyar expedíciós hegymászás tizedik nyolcezresét hódította meg a létező tizennégyből, Erőss Zsolt pedig már a nyolcadikat! A 2008-as sikeres Makalu-expedíció után tehát újabb nagy sikert könyvelhet el a "Magyarok a világ nyolcezresein", hiszen a most meghódított Manaslu a világ negyedik legveszélyesebb és legnehezebben megmászható nyolcezresének számít.

Partneroldalak:


Manaslu hĂ­rek

Az expedĂ­ciĂł Katmanduban
2009-05-31
Az expedĂ­ciĂł kĂŠt nap mĂşlva elĂŠri Katmandut
2009-05-27
A expedĂ­ciĂł mĂĄr Katmandu felĂŠ tart
2009-05-24
Sikeres csúcsmászás után tragédia a Manaslun
2009-05-20

Dr. Szabó Levente blogja :


a Webbeteg portálonQualitis Kft.